Beauty, Budget
Comments 3

Battle of the oils

In the left corner… de Le Petit Marseillais Sublimerende droge olie met karité, zachte amandel en arganolie. In the right corner de Caudalie Huile Divine droge olie. Beide zijn verzorgende oliën voor je huid, beide ruiken heerlijk en beide worden omschreven als een must have product. Maar welk is nu echt onmisbaar? Leen Loves Style testte deze twee Heavy Hitters, en is er nu één opvallend beter dan de andere?

P1050606

Het eerste dat opvalt bij de Le Petit Marseillais Sublimerende droge olie is die hemelse amandelgeur, alsof je biscotti’s aan het sprayen bent. De spray zelf verstuift vlot, en de vloeistof smeert makkelijk uit over de huid. De karitéboter en de arganolie voeden en verzachten de huid direct en intens, terwijl de amandelolie je benen doet glanzen. De olie dringt redelijk snel in, maar laat een klein licht glanzende glow die zacht aanvoelt. Perfect voor na een douche op een zomeravond, om daarna een stapje in de wereld te zetten. Enig minder puntje is de olie niet helemaal intrekt, en dus een klein filmpje op je huid laat, waardoor ik het enkel op mijn armen en benen zou gebruiken. Ook is deze olie net iets vettiger dan de counterpart van Caudalie, en is de geur net iets intenser.

De Huile Divine van Caudalie is een blend op basis van druiven, hibiscus, sesam en arganolie, gecombineerd met het steringrediënt van de Caudalie producten, namelijk polyfenol met antioxiderende werking (gaat de vrije radicalen en dus de huidsveroudering tegen). Je kunt het gebruiken op lichaam, gezicht en op je haar, en het is bedoeld om te hydrateren en lichtjes te parfumeren. De olie kan op verschillende momenten aangebracht worden, maar ik breng hem het liefst na het douchen aan. Op de huid sprayen, insmeren en een minuutje later is het in mijn huid getrokken en kan ik me aankleden. Parfum is ook niet meer nodig, daar de olie zelf geurt naar bloemen en zelfs een beetje een houtige toets heeft. De geur is niet te sterk, wat ik goed vind voor de zomer. Het grootste pluspunt vind ik echter de veelzijdigheid van het product. Zoals gezegd hydrateert het de huid, maar je kunt het ook gebruiken als een kleine boost voor je gezicht (een aantal spraytjes op de binnenkant van je hand, je twee handen even over elkaar wrijven en dan zachtjes op je gezicht deppen voor een glow), om je haar te voeden of om die ambetante kleine haartjes plat te strijken. Je kunt het zelfs als vervanger van handcrème gebruiken of als olie voor je nagelriemen.

Het was een zware wedstrijd met verschillende rondes, maar uiteindelijk is de Caudalie Huile Divine de winnaar voor mij!

3 Comments

  1. Ik zou Le Petit Marseillais alleen al niet nemen omdat ik bang zou zijn voor de geur… (vooroordeel) Maar nu ik weet dat hij naar amandel ruikt en niet naar bruine zeep…
    Maar Caudalie is veelzijdiger dus dan is de keuze snel gemaakt!

  2. Haha we delen dezelfde mening Leen. Ik houd van de Petit Marseillais en hoe vloeibaar hij is, makkelijk om te verstuiven en aan te brengen maar hij blijft op je huid zitten voor een 30 minuten. Een pak goedkoper dan de Caudalie en hij geurt neutraler, maar de Caudalie is en blijft een powerhouse olie als je de geur graag hebt. Budget tip vs luxe 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.