Beauty, Personal
Comments 2

La Douce France – Beauty Walhalla

Mijn echtgenoot kent ondertussen de routine al, een verblijf in Frankrijk, zelfs al is het maar een daguitstap, betekent een stop bij minstens één “pharmacie” om wat Franse skincare favorieten te stockeren. Deze vakantie was niet anders, en onderstaande beautés kwamen mee naar huis uit Frankrijk:

P1050968

De La Roche-Posay Serozinc spray is de laatste maanden uitgegroeid tot een must-have in beauty-land. Zelf kocht ik deze spray voor de eerste keer een aantal maanden geleden na verschillende positieve reviews van Caroline Hirons, en na de eerste spray was ik al verkocht! De simpele formule van water, sodium chloride en zinksulfaat verzacht, zuivert de huid en gaat het antibacterieel werken. Zink gaat de huid kalmeren en de sebum (olie) productie reguleren. Ondanks het feit dat dit vaak aangeraden wordt voor onzuivere en gemengde huidjes, werkt het ook perfect voor mijn droge en gevoelige huid. Ik gebruik het als een tweede toner, na de Apivita lotion, en sinds die eerste pshhht heb ik opvallend minder last van roodheden en kleine vlekjes, break outs en een trekkerige huid. Ook zorgt het ervoor dat de producten die je erna gebruikt beter worden opgenomen en je minder product dient aan te brengen. In België te koop voor €10.50, in Frankrijk te koop voor €6.00.

Uriage is een merk dat ik heb leren kennen nadat het mij aangeraden werd door M, een vriend wiens beauty tips intussen goud waard zijn. De L’Eau Démaquillante is een hypoallergeen miscellair water met 30% thermaal water en extracten van karité. Kortom, het reinigt grondig, droogt de huid niet uit en geeft me een gezonde gloed. Ik heb al veel miscellaire waters als toners gebruikt, en blijf deze verreweg de beste vinden. Dit duopack dat ook nog eens in solden stond ging dus stande pede in mijn mandje.

P1050970

Uriage Aquaprécis Baume Nutrition Intense, ook een tip van M, is mijn lifesaver in barre en winterse dagen. Deze balsem is een godsgeschenk voor zeer droge huidjes, met ingrediënten zoals 30% thermaal water, karité-boter en de olie van de donzige moerasbloem die de huid intens gaan hydrateren en beschermen tegen vervuiling. Hypoallergeen, zonder parabenen en niet comedogeen is dit ook een aanrader voor de gevoelige huid, maar het gaat niet op de veroudering of de éclat werken. ‘s Ochtends gecombineerd met mijn serum, of ‘s avonds een dikke laag tijdens het televisie kijken, en mijn huid overleeft de winter zonder slag of stoot.

Uriage Aquaprécis Masque Express, ofwel The Blue Lagoon in een tube. Een hydraterend en revitaliserend gel-masker dat de huid ontspant en een boost geeft. Dankzij het hyaluronzuur en het H2O complex (combinatie van de mineralen in het thermaal water en aminozuur en organische osmolieten) wordt het hydratatiemechanisme van de huidcel geactiveerd, krijgt het een beschermlaagje en de teint krijgt een gezonde glans. Dit masker is een multitasker, de huid verzachten wanneer je te lang in de zon gezeten hebt, een oppepper na een lange dag of voor je een avondje op stap gaat enz.

P1050973

De zonnebescherming die we van thuis meegenomen hadden, was veel sneller dan verwacht op, dus werd er snel naar de lokale versie van het Kruidvat gespurt voor nieuwe flesjes. De geur van de Hawaiian Tropic producten bleek te verleidelijk om te weerstaan, dus de droge olie met SPF 15 en de melk met de SPF 20 gingen mee naar huis. Aangevuld met de SPF 50 van Ikari bleek dit de perfecte combinatie voor de rest van de vakantie.

P1050974

Een rij verder in die lokale Kruidvat stond een stand van Essie, een merk/stand waar ik toch altijd even moet stoppen. Tot mijn grote verbazing stond hier de Repstyle collectie van eerder dit jaar uitgestald. Deze collectie magnetische lakjes is in België niet op de markt gekomen, en elk flesje heeft een magneet in de dop om een slangenpatroon op je nagels te toveren. Lil Boa Peep is een koel koperkleurig zilver, wat op zichzelf niet te opvallend is, maar door het magneet-effect een extra cachet krijgt.

Wat kopen jullie altijd in Frankrijk? Bepaalde producten die ik zeker eens moet testen?

2 Comments

    • Dank u!! Uriage is echt een super merk voor mijn huid, dus ik laat geen kans voorbij gaan om het te stockeren…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.