Beauty
Comments 6

Kure Bazaar

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik misschien wel een ietsie pietsie probleempje heb met nagellak en gelakte nagels. Nagels zonder een lakje kan ik niet langer dan 12 uur aanzien zonder het heft in eigen handen te nemen, en ik heb thuis een kleurenarsenaal om elke dag een ander kleurtje te dragen en een seizoen later nog steeds niet het laatste flesje tegengekomen te zijn. Deze lichte verslaving heeft natuurlijk zijn invloed op de staat van mijn nagels, en net zoals mijn huidverzorging merk ik dat mijn nagels opmerkelijk beter reageren op ecologische formules. Enter Kure Bazaar.

P1050947

Gesticht door voormalig model Kartika en op de markt sinds 2012 is dit één van de eerste merken dat geen toegevingen wil doen op gebied van trendy kleuren, terwijl het product zo min mogelijk schade toe mag brengen aan mens en milieu. Na jarenlang onderzoek kwamen ze bij een unieke formule ontwikkeld zonder Tolueen, Formaldehyde, Dibutylfalaat (DBP) en Synthetische Kampfer. Een goede 85% van de ingrediënten zijn natuurlijk, zoals houtpulp, mais, aardappelen en katoen, wat resulteert in een langhoudend lakje met een intense kleurdekking.

P1050950

Coquette en Gypsy zijn twee lakjes uit de Corail-Chic collectie, beide koraalkleurig maar met een compleet verschillend effect. Gypsy is het zachte, romantische zusje, met een lichtere, zachtroze finish, terwijl Coquette de fellere versie is, met een sterkere, oranje ondertoon zonder echt neon te zijn. Beide kleurtjes staan prachtig tegen een licht gebruinde huid en terwijl 1 laagje al een mooie dekking geeft, houden 2 laagjes met een base en een top coat bijna een week bij mij (mits wat tipwear vanaf dag 4). Kerria is een geel met een heel zachte shimmer dat het midden houdt tussen een zacht pastel en een fel zonnebloemgeel. Dit lakje vroeg om 3 laagjes voordat ik een volledige dekking had, maar houdt ook een goede week.

kurebazaar

Staan nog op de wishlist: Sofisticato, Essenziale, Hipster, Stone Wash en Corso 22.
Hebben jullie lakjes van Kure Bazaar? Wat vinden jullie er van?

Kure Bazaar is verkijgbaar bij Parfuma, zowel in de winkels als in de vernieuwde webshop, en kost €16.80 per lakje.

6 Comments

  1. Pingback: A Kure Bazaar Perfect Spring Pedicure | Leen Loves Style

  2. beautymindedbe says

    Zo mooie kleurtjes! Ik heb Afrika (knaloranje) en ik ben er ook erg tevreden over 🙂 Goede kwaliteit, blijft lang, dekt onmiddellijk. Je bent niet de enige fan!

  3. Jolien says

    Om te onthouden… Ga ik zeker eens eentje van kopen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.