Beauty
Comments 9

Apivita

Steeds vaker en vaker heb ik last van allergische reacties na het gebruik van laboratorium-gecreëerde huidsverzorging. Hoe welluidend de bekende naam of hoe duur het prijskaartje dat er aan het product verbonden was, er was altijd wel minstens één ingrediënt waar mijn huid slecht op reageerde. De laatste crisis was er één te veel en de spreekwoordelijke druppel om heel mijn routine om te gooien. Reken daarbij de perfect getimde ontdekking van een verkooppunt in de buurt en de herhaaldelijke positieve berichten van één van Vlaanderen’s best onderlegde skin care connaisseurs Phil van Mirror Reality over het merk en ik wist dat ik de producten van Apivita eens moest proberen.

Apivita is het liefdeskind van twee gepassioneerde Griekse apothekers, Nikos and Niki Koutsianas, met een voorliefde voor natuurlijke ingrediënten en een holistische benadering. In 1979 brachten ze hun eerste cosmeticaproducten op markt, gebaseerd op organische producten van de bij (honing, propolis, konigingenbrij en pollen) en Griekse kruiden. Elk ingrediënt wordt geselecteerd op zijn verzorgingswaarde (check zeker ook op de website de lijst met alle ingrediënten en hun effect, link onderaan het artikel), en het overgrote deel van de ingrediënten wordt door het merk zelf gekweekt in hun kruiden- en bijenboerderijen. Tegenwoordig bevatten de producten tussen de 80 en de 98% natuurlijke ingrediënten, en zijn ze vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën en chemische verbindingen.

P1050616

Op aanraden van Phil kocht ik als eerste kennismaking de Cleansing Milk en Tonic Lotion for Normal/Dry Skin met honing en appelsien, en het eerste dat opviel is dat Apivita in alle reinigingsproducten het ingrediënt water vervangen heeft door een groene thee infusie om de anti-oxidanten in het product te versterken en de huid niet verder uit te drogen.  Zowel de reinigende melk als de toner bevatten amandel- en olijfolie om de make up te verwijderen zonder de huid uit te drogen, honing om de huid te voeden, de appelsienolie verstevigt en geeft meer éclat terwijl de essentiële oliën van neroli, lavendel en geranium verzachten, verjongen en hydrateren.

P1050610

Tot zover de wetenschappelijke uitleg, werken de producten ook? Ik gebruik ze nu een aantal maanden, en als ik eerlijk moet zijn,ben ik helemaal verkocht! Mijn huid heeft geen enkele allergische reactie meer gehad, voelt zacht en gehydrateerd aan en ziet ze er algemeen veel gezonder uit. Droogtelijntjes lijken te verzachten, roodheden zijn verdwenen, en mijn huid reageert veel minder op temperatuurschommelingen en andere invloeden van buitenaf. Staan zeker nog op de wishlist: Wine Elixir Anti-wrinkle and Restoring Face Oil, Natural Serum Hydration, Natural Serum Radiance en de Queen Bee Firming and Restoring Rich Face Cream.

Niet alleen de skin care producten zijn een echte aanrader, ook de shampoo’s zijn een vaste waarde in mijn badkamer geworden. De PROPOLINE Shampoo for Oily Roots and Dry Ends doet exact wat zijn naam zegt, hij zorgt ervoor dat mijn haar minder snel vet wordt zonder het uit te drogen, terwijl de PROPOLINE Shampoo for Colored Hair mijn blonde highlights zacht en glanzend houdt zonder dat ze fluo geel verkleuren. Daarnaast heeft Apivita in alle shampoo’s water vervangen door een rozemarijninfusie, waardoor de ingrediënten versterkt worden en het haar zachter wordt.

Om dit lange verhaal kort te maken, dit merk is het materiaal waar epische liefdesverhalen doet ontstaan. Mijn oorspronkelijke aankoop is reeds aangevuld met nog een aantal producten van dit merk, waarvan later nog een review komt!

http://www.apivita.com/ouringredients.html/

9 Comments

 1. Pingback: Late Night Showers With Korres | Leen Loves Style

 2. Hehe graag gedaan 😉
  Het wine elixir heb ik staan hier, is een lichte olie die wel niet veel voedt dus je kan er best nog iets overheen doen. Ruikt sterk naar wijnbladeren en olijven, zeer vloeibaar en trekt snel in.

  De reinigingsmelk die ik je aangeraden heb is spotgoedkoop en je kan echt wel genoeg gebruiken, zelfs laten intrekken even als “masker” zonder problemen.

  Het natural hydrating serum was niet slecht, gaf goede hydratatie maar ik zou het geld er niet aan uitgeven. Is wat duur voor de hoeveelheid en wat het doet. Is een soort dikke melk en trekt snel in, maar ik moest goed oppassen wat ik nadien gebruikte. Overkill van hydratatie dan en glimmend gezicht 🙂

  Als je af en toe eens een hydratatie boost wil, kijk eens naar hun masker met granaatappel. Zalig spul in zakjes of een tube.

  Praten met mij is gevaarlijk voor nieuwe “wishlist aanvullers” hehe.

  • De reinigingsmelk is inderdaad een absolute aanrader, wanneer deze bus op is, sta ik stande pede bij de apotheek voor een volgende lading! Ga het ook eens proberen als masker, bedankt voor de tip. Het masker met granaatappel is ondertussen ook aan de collectie toegevoegd, en is letterlijk een zaligheid voor de huid! Daar komt later nog een review van. Is de olie even aan te raden als de counterparts van Trilogy of Jurlique?

   • Nee de apivita olie is niet te vergelijken met de trilogy of jurlique.. Hij deed niet veel voor me buiten kalmeren, terwijl de jurlique bv ook verstevigend werkt en voedend, de trilogy ook.

    Ik zou de wine elixir skippen 🙂

 3. beautymindedbe says

  Wauw! Je hebt je eens goed laten gaan! 😉 En gelijk heb je, ik ben ook een Apivita-fan. Leuke review!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.