Beauty, Cosmetica
Leave a Comment

Deauty Box Mei 2013

Het lijkt net vorige week dat ik de vorige Deauty Box mocht openen (altijd een spannend moment, met drumroffels en bazuingeschal op de achtergrond), en hier ben ik al weer met een schrijfsel over wat de box van de maand Mei ons bracht. P1050599 P1050601 Mijn eerste reactie was “Eindelijk nog eens full size producten”, ogenblikkelijk gevold door “En dan ook nog eens een make up product! Ziet er goed uit!” Maar ziet het aanbod van deze maand er na verdere inspectie ook nog zo goed uit?

P1050605 Avène After Sun Repairing Lotion for Sensitive Skin: Toegegeven, ik moet nog steeds een Avène product tegenkomen dat ik niet goed vind, en ook dit was geen uitzondering. Geformuleerd zonder parabenen en hypo-allergeen, is deze after sun geschikt voor gevoelige huidjes, en kan hij aangebracht op worden op lichaam en gezicht. Na het zonnebaden van het voorbije weekend was dit de perfecte verzorging ‘s avonds, hydraterend, kalmerend en verkoelend.

P1050603 Garnier BB Cream SPF 30: Een BB crème met SPF 30 bescherming die niet alleen de voordelen van een BB crème biedt, maat ook bescherming tegen UV-A en UV-B stralen, rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Egaliseert de huidskleur, hydrateert en gaat pigmentatie tegen. Spijtig genoeg is de kleur te oranje voor mij, waardoor ik er eerder Oompa Loompa dan sunkissed uitzie…

P1050602 Klorane Shampoo met havermelk: Klorane staat bekend om zijn shampoo’s, en de droogshampoo met havermelk is één van de beste die ik al geprobeerd heb, dus ik ben benieuwd wat deze versie doet. Van andere dames heb ik al gehoord dat hun haar iets ruwer aanvoelde na gebruik in vergelijking met hun normale routine, maar eerst proberen en dan pas oordelen. Deze staat klaar om te testen!

P1050604 Green Innovation milieuvriendelijke reinigingsdoekjes: Reinigingsdoekjes die milieuvriendelijk en 300 x herbruikbaar maar toch je huid grondig en volledig reinigen? Ik bekijk de doekjes ongelovig terwijl ik in de handleiding lees dat je hiermee je oogmake up kan verwijderen door gewoon wat water en/of oogreiniger erop te druppen. Better safe than sorry maak ik deze doekjes nat met zowel wat lauw water als een aantal druppels reiniger, en de doekjes veranderen van een bijna papierachtige structuur in een veel zachtere versie. Een aantal seconden tegen het gesloten oog gedrukt houden, en de make up zou weg moeten zijn. Niet volledig zo, ik ben nog een aantal keer over elk oog moeten gaan om alle make up weg te krijgen. Erna zijn ze in de was gegaan! Pluspunt is dat het ecologischer en goedkoper is dan een pakket watjes, nu alleen nog zien of we aan de vooropgestelde 300 x komen.

Bo-Ho Cosmetics Terre Cuite:  Een voor mij tot nu toe onbekend merk! Ik had nog nooit van dit merk gehoord. Een beetje research leert me dat 99% van de ingrediënten ecologisch zijn, en dat ook de verpakking ontworpen is met respect voor het milieu. De bronzer ziet er een beetje oranje uit in de verpakking, maar eens aangebracht geeft hij een mooie, zachte gloed! De pigmentatie is super, dus voorzichtig aanbrengen met lichte hand en een dikke borstel was voor mij de beste werkwijze. Is direct in mijn dagelijkse make up tas gegaan en vormt zware concurrentie voor mijn geliefde Edward Bess Daydream.

Kort samengevat, de Deauty Box van de maand Mei was duidelijk gericht op de zon, die er nu hopelijk voor langere tijd doorgekomen is (waarvoor dank dames bij Deauty!) Nu volgende keer graag nog eens een high end product. Pretty please, with cherry on top?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.