Beauty
Leave a Comment

Solar Protection.

brightNa vele maanden zagen en klagen, steunen en kreunen en diep wegkruipen onder een dekentje is Mme Soleil eindelijk daar! Om dit te vieren heb ik het overgrote deel van mijn weekend buiten doorgebracht met de nodige natjes en droogjes. Of je idee van genieten nu een magazine lezen in de tuin of een glas koele rosé op een terrasje is, goede zonnebescherming is onontbeerlijk. Een goede zonnecrème is een absolute must, niet alleen om het kreeften-effect op korte termijn te vermijden, maar ook om nefaste gevolgen op lange termijn te voorkomen.

Dat zonnebescherming of een hogere SPF (Sun Protection Factor) er voor zou zorgen dat je niet bruint, is één van de grootste fabeltjes ter wereld. Ja, het gaat misschien iets trager, maar je gaat wel veel egaler bruinen met een veel kleinere kans op verbranding, je huid is beschermd tegen UV-A(Aging)-en UV-B(Burning)-straling, en de kansen op huidkanker en photo-ageing worden aanzienlijk verkleind. Thuis heb ik dan ook steeds een heel arsenaal aan zonneproducten en worden man en kind zot van me als ik om de zoveelste keer met de zonnemelk in aanslag op hen kom afgestormd. Hieronder alvast mijn keuzes voor deze zomer. Lier-20130526-00394 Oenobiol Zon Intensief Anti-Aging: Een kuur specifiek als voorbereiding voor blootstelling van de huid aan de zon.  Deze pilletjes bevatten een mix van zink, vitamine C, tomatenextract, een extract van Afrikaantje, selenium en vitamine E om je huid te bescherming en elastisch te houden, waardoor veroudering tegengegaan wordt. Vanaf een maand op voorhand elke dag een pilletje nemen en je huid wordt van binnenuit beschermd.

Lancaster Tan Preparer Hydrating Serum: Maakt ook deel uit van de categorie: “Better Come Prepared!” Dit serum gaat de melanineproductie (de stof in je huid die ervoor zorgt dat ze bruint) stimuleren, waardoor je sneller en egaler gaat bruinen. Added bonus is dat je huid een mooie glow krijgt van de glanspigmenten die erin verwerkt zitten.

Ikari Sérum Solaire: Nieuw in mijn kast sinds enkele weken en ik kan al niet meer zonder… Deze spray heeft de textuur van een serum met een SPF 50 en bescherming tegen zowel UVA als UVB stralen, en bevat stamcellen en anti-oxidanten om alle huidschade te neutraliseren en herstellen. Doordat de melk snel intrekt en niet plakt, gebruik ik hem vooral voor mijn gezicht, en ik vind hem echt super! 

Lier-20130526-00398 Sisley Super Stick Solaire Zones Sensibles SPF 30 Colourless: Een hele mond vol voor deze kleine jongen! Specifiek voor de gevoelige zones, zoals de oogcontouren, lippen en neus. Waterproof, gemakkelijk aan te brengen en verrijkt met mangoboter, camelia olie en karitéboter is dit de perfecte stick om in de handtas te steken!
Lier-20130526-00403 Lancaster Sun Sport Wet Skin Application Sublime Tan SPF 15: Een spray die je ook op een natte huid kan aanbrengen. Perfect voor die dagen dat je op het strand of aan het zwembad zit en al een kleurtje hebt, maar toch nog bescherming wil!

Solait Kruidvat Hair Protection Spray: Je haar heeft ook vaak te lijden onder een dagje zon, denk maar aan een coupe stro op je hoofd. Het dragen van een hoed is meestal de beste optie (en het meest stylish), maar als die hoed te warm wordt, wordt deze spray bovengehaald om mijn lokken te beschermen. De UV filter en de Vitamine B5 zorgen ervoor dat het niet gaat verkleuren of uitdrogen. Gewoon even op je haar sprayen en met je handen doorkammen, en presto, klaar!

Zijn er zonneproducten of merken die ik absoluut eens moet testen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.