Beauty, Cosmetica, Parfum
Leave a Comment

Beauty relaxing with Deauty

Het is een helse maand geweest! Voila, I said it! Een ziekenhuisopname met verplicht verblijf thuis de week erna, de jaarlijkse conferentie van het werk waardoor ik bijna een hele week mijn bed/gezin/huis niet zag, en een zoon die de laatste weken het nut van slapen niet meer inziet. De wallen onder mijn ogen leken meer op loopgraven, mijn huid begon de kleur van een Egyptisch perkament te krijgen en mijn zoon keek naar mij en zegt “Oei oei mama”! Tijd om even een verzorgingsmoment in te lassen.

P1050443

Door die ongelooflijk drukke maand had ik ook nog niet de tijd gehad om mijn Deauty box van April grondig te bestuderen, en dit falen moest dringend recht gezet worden. De Box van April stond helemaal in het teken van hydratatie, dus verdween mee in de badkamer dit verlengt weekend, en alle producten werden aan een test onderworpen.

“Je huid zal niets tekort komen deze maand. Laat je in een golf van hydratatie, bescherming en uiterste zachtheid hullen. Te beginnen met een top duo: een miscellair water en een uiterst voedende dagcrème. En waarom zou alleen je gelaat al dat goeds krijgen? Kom maar op met de heerlijke body butter. De multifunctionele spray met zijn unieke werking, die kan je voor beide gebruiken. Maar dit is nog niet alles, we verrassen je ook met een nicheparfum vol kostbare ingrediënten. Waar blijft die sunkissed glow?”

P1050454

Eucerin DermatoCLEAN miscellaire reiniger – 125 ml
Wederom een micellaire water in de Deauty box, en ik gebruikte hem om de laatste restjes make up en vervuiling van mijn gezicht te reinigen. Als enige reiniger zou ik een micellaire water nooit gebruiken, maar voor mij gaat hij perfect na een reiniging met olie of een melk. Deze versie van Eucerin is ongeparfumeerd en zacht voor de huid, en de travel size wordt bijgehouden in mijn vakantie toilettas.

Avène Eau Thermale spray – 50 ml
Na de reiniging even je gezicht inspuiten met deze spray doet je poriën verkleinen, roodheden kalmeren en je producten beter werken, plus het werkt ook heerlijk verfrissend. Deze spray is al lang geen onbekende meer in mijn badkamer, en deze travel size is een perfecte versie voor in de handtas of op vakantie.

Payot Design Lift Visage crème – 15 ml
Payot is een merk dat ik nog nooit geprobeerd heb, dus toen het tijd was om mijn gezicht wat te verwennen en op te peppen na het reinigen en exfoliëren, werd dit staaltje erbij genomen. Dankzij een gladmakend rijstextract en vetzuren Omega 3 en 6 zou de veerkracht hersteld worden, de contouren scherper worden, rimpels vervagen en de huid terug strakker worden. Ideaal dus na een week met een gemiddelde van 4u slaap per nacht! Om de crème nog dieper te laten werken, heb ik één van de sheetmasks genomen, deze eerst vochtig gemaakt met de Avène Thermal Spray en dan de crème rijkelijk op het masker aangebracht. Het masker een tiental minuutjes op mijn gezicht laten liggen, en voila, instant face lift!

The Body Shop Olive Body Butter – 50 ml
De Body Butters van The Body Shop zijn al sinds mensenheugenis één van hun bekendste en best verkochte producten, en deze versie met cacaoboter, karitéboter en olijfolie stelt niet teleur. Perfect om deze verwensessie mee af te sluiten of je huid gewoon goed mee te verzorgen op winterse dagen of na een uurtje zonnebaden.

Vanessa Tugendhaft – Les Eaux Diamantées Or Jaune parfum – 5 ml rollerball
Vanessa Tugendhaft is een juwelenontwerpster die de mooiste diamanten juwelen tovert, maar spijtig genoeg net iets buiten het bereik van mijn portefeuille. Haar parfums, Les Eaux Diamantées, zorgen voor een perfecte overbrugging naar de iets minder gefortuneerde klanten zoals mezelf, ze bevatten namelijk een hangertje in de vorm van een roos (met of zonder diamantjes) dat je nadien kan verwerken in een armband of ketting. Als topnoten ruik je bergamot, citroen en rozemarijn, de middennoten zijn zwarte bessen, groene thee en ylang-ylang en de basis wordt gevormd door vers zacht hout, witte muskus en amber.
Dit parfum is heerlijk fris maar tegelijk ook licht sensueel, en de rollerball zorgt ervoor dat dit parfum een vast plaatsje heeft gekregen in mijn handtas. Deze rollerball versie werd trouwens speciaal door Vanessa Tugendhaft gecreëerd voor Deauty, en is dus nergens anders te vinden!

Sheet masks
Als extraatje zaten er in deze box nog een aantal witte, ronde bolletjes, die sheet masks bleken te zijn. Een leuk idee, maar zelf verkies ik toch sheet masks waar het product al op zit of gewoon een crème masker dat ik zelf kan aanbrengen.

Na een aantal uurtjes in die badkamer (dank u zoon voor dat heerlijk lang middagdutje!) en de verwennerij met al deze producten was ik als herboren klaar voor een nieuwe week, en ben ik benieuwd of de Deauty Box van Mei de zomer hopelijk echt kan doen starten.

P1050446 P1050448 P1050452

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.