Beauty
Leave a Comment

Tried & Tested – Lancaster Aquamilk Rich Day Cream

Lancaster is zo één van die merken die al sinds mensenheugnis bekend staan wegens 1 welbepaalde lijn, nl de Lancaster Sun producten (later hierover een apart artikel) dat je bijna zou vergeten dat ze skincare hebben ook. Eén van hun toppers is de Aquamilk-lijn waarmee ze al meer dan 10 jaar willen zorgen voor een stralende en frisse huid. En net deze lijn kreeg deze winter een make-over!

“Klimaatverandering, vervuiling en ongezonde voeding versnellen de dehydratatie van de huidlagen en verzwakken het natuurlijke weerstandsvermogen van de huid. Daardoor wordt de huid geleidelijk droger en minder soepel en elastisch. Een vochtarme huid raakt geïrriteerd, verzwakt en vertoont sneller imperfecties. Om de huid te beschermen tegen externe agressie is hydratatie de eerste noodzakelijke stap in het dagelijkse beautyritueel. Lancaster is ervan overtuigd dat diepgaande hydratatie van het grootste belang is om de huid te verzorgen zodat je het hele jaar door een stralende teint hebt.”

Zoals gezegd, hebben de producten uit deze lijn de voorbije winter een make over gekregen en zijn ze nu verkrijgbaar in een nieuwe, gestroomlijnde verpakking, nl 5 handige tubes die gemakkelijk in de hand liggen en nog gemakkelijker in de handtas gestoken kunnen worden voor een kleine touch up in de loop van de dag. Naar aanleiding van deze restyling heb ik één van de producten, de Lancaster Aquamilk Rich Day Cream* mogen testen.

P1040964

Uitgangspunt van deze lijn is het hydrateren en revitaliseren van de huid door middel van 3 werkzame bestanddelen, namelijk honing, rijst en kokosnootmelk. Deze 3 ingrediënten komen in elk product van de lijn, waarbij de honing het natuurlijke hydratatieniveau van de huid gaat behouden en versterken, de rijst voor een stevigere en elastischere huid gaat zorgen en de kokosnoot het water in de buitenste huidlagen gaat opvangen en vasthouden. De combinatie van de drie zou voor een 24-uur durende hydratatie zorgen, wat voor mijn zeer gedehydrateerde huid als muziek in de oren klonk.

First things first, de tube is inderdaad zeer handig! Hij ligt makkelijk in de hand, neemt amper plek in de handtas (zelfs in mijn kleinere exemplaren) en doordat de plastic niet te dik is, kan je er makkelijk in knijpen en is doseren niet moeilijk. De textuur is rijk en crèmig, en smeert uit zonder problemen. So far so good! Het enige waar ik het persoonlijk moeilijker mee heb is dat de crème precies een klein laagje op je gezicht achterlaat, en dus niet volledig intrekt. Ook had ik het gevoel dat de crème, ondanks dat het een Rich Cream was, niet genoeg hydrateerde. Nu moet ik wel toegeven dat A) ik het product getest heb in hartje winter, dus de slechtst mogelijke periode voor de huid, en B) mijn huid droger is dan de Saraha op een hete dag; dus voldoende hydratatie is een bijna onmogelijke opdracht waarin nog maar 1 crème geslaagd is. Pas na combinatie met mijn Dermalogica Skin Hydrating Booster en een serum voelt het gehydrateerd genoeg aan.

Eerlijkste optie nu is om de crème opnieuw de proberen in de iets warmere maanden, zodat mijn huid haar diva gedrag in toom kan houden en deze Lancaster Aquamilk Rich Day Cream hopelijk kan tonen wat hij echt waard is.

P1040970P1040972P1040974

Day Cream 50 ml – € 25
Rich Day Cream 50 ml – € 25
Fluid 50 ml – € 25
Matifying Fluid 50 ml – € 25
Hand & Nail Cream 75 ml – € 18

* PR Sample

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.