Beauty, Parfum
Comment 1

L’Occitane: La Collection de Grasse

L'Occitane--La-Collection-de-Grasse-belmodo_tv-1

La Provence!  Één van de bekendste streken ter wereld, met een overdaad aan geuren, kleuren en smaken. Zelf zie ik direct paarsgekleurde lavendelvelden, het zonlicht dat alles geel kleurt en namiddagen in de zon met het geluid van honderden krekels op de achtergrond. Het in de Provence gelegen Grasse staat gekend als de parfum-hoofdstad van de wereld, dus het is niet verrassend dat L’Occitane, dat zijn roots in de Provence heeft, een collectie heeft gecreëerd gebaseerd op de geuren van dit stadje. De collectie bestaat uit 4 Eau de Toilettes die werden samengesteld door Karine Dubreuil, zelf opgegroeid in Grasse.

“Ik werd met die tuin in mijn hoofd geboren” – Karine Dubreuil

Elke geur bestaat uit 2 hoofdingrediënten die ook telkens de naam vormen van het parfum, en terwijl de Provence de hoofdinspiratie vormt van deze collectie, zijn niet alle geuren afkomstig uit Grasse. Zo vinden we ook exotische extracten zoals magnolia en groene thee uit het Verre Oosten, vanille uit Madagaskar, bittere sinaasappelen uit Tunesië, en dichterbij ook nog braambes uit Zuid-Frankrijk, jasmijn uit Grasse en Egypte, bergamot uit Italië en narcis uit Frankrijk. Al deze waardevolle ingrediënten vormen de basis van deze 4 geuren, 3 dames geuren en 1 unisex geur, waardoor ze onderling zo verschillend zijn als broer en zus, maar samen voor een olifactorische wandeling door de Provence zorgen.

Magnolia & Mûre – “Een geheimzinnig toeval”

L'Occitane--La-Collection-de-Grasse-belmodo_tv-3Voorafgegaan door essence van magnolia geeft de wilde braambes dit parfum een licht muskusachtige toets. Als afsluiter geeft de zwarte bes wat zachtheid aan de houtachtige geur. Magnolia & Mûre is een fruitige chypre, en dus perfect voor dames die houden van licht zoete, houtachtige parfums. Perfect voor zomerse avonden op terrasjes, barbecues bij de ondergaande zon en een glas koele rosé met vriendinnen!

Jasmin & Bergamote – “Dag en nacht”

L'Occitane--La-Collection-de-Grasse-belmodo_tv-4De bergamot vormt de perfecte counter tegen de anders overheersende sensualiteit van de jasmijn. Jasmin & Bergamote is een ietwat sensuele maar toch heerlijk frisse combinatie, die je doet wegdromen van het Verre Oosten terwijl je met je in espadrilles gestoken voetjes ronddartelen in La Douce France. Voor dames die van vanille-geuren houden.

Vanille & Narcisse –  “Buitensporig geluk”

L'Occitane--La-Collection-de-Grasse-belmodo_tv-2Na een zachte start komt de narcis pas echt tot bloei en geeft een heerlijk geur van witte bloemen en kruidige noten, totdat de vanille het afrondt. Vanille & Narcisse is een parfum voor dames die van iets zwaardere parfums houden, maar de kruidige combinatie zorgt wel voor een zomerse bries! Perfect voor dat avondwandelingetje door Avignon tijdens het festivaltheater!

Thé Vert & Bigarade – “Gedeelde herinneringen”

L'Occitane--La-Collection-de-Grasse-belmodo_tv-5De grote klassieker bij L’Occitane! Japanse groene thee en olie van bittere sinaasappel uit Tunesië geven een verfrissende toets aan dit samenspelen van zoete en zure sinaasappel. Perfect voor die brunch al fresco, een ochtenwandelingetje en centre ville of om een lokaal marktje te verkennen!

La Collection de Grasse van L’Occitane is verkrijgbaar in de winkel vanaf april 2013.
De Eau de Toilette  75ml – € 55
Douchegel  175ml – € 11,50
Bodymilk  175ml – € 17,50
Zeep van 125gr – € 7,-.

1 Comment

  1. Hi Leen,

    You are so right, Grasse and its perfumes remembers me of the book ‘Perfume’, the shop of l’Occitane you can fin in Antwerp at the corner of Stadsfeestzaal and Meir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.