Beauty
Comment 1

A mask a day…

Winter of zomer, warm of koud, als full time werkende mama heb je soms even een moment voor jezelf nodig. Eén van mijn favoriete bezigheden dan om te ontspannen na een zware dag is gewoon thuis in mijn badkamer mijn eigen spa creëren. Mijn zoon ligt in bed en al het werk is gedaan, dus dat is hét moment om met een glas wijn de badkamer in te trekken, de badkraan open te zetten, een magazine erbij te nemen en genieten maar.

Tijdens dat ontspannend badmoment vind ik het heerlijk om een gezichtsmasker aan te brengen, en ik heb dan ook continue een aantal gezichtsmaskers in mijn kast staan, met verschillende werkingen voor wat mijn huid op dat moment nodig heeft. Hieronder een klein overzicht van mijn huidige selectie van favorieten.

P1040791

De Estee Lauder Idealist Dual Action Refinishing Treatment is mijn vriend wanneer mijn huid diep gereinigd moet worden of wanneer mijn poriën lastig doen. Deze twee-in-één doet twee zaken met één masker, er zit namelijk een hele zachte korrel in het masker waardoor het naast het diep reinigen de huid ook nog licht scrubt. Zachtjes inmasseren, 5 minuten laten intrekken en dan afspoelen.

Volgende lovely is het Volcanic Ash Thermal Mask van M.A.C. Net zoals de verpakking is de inhoud van de tube gitzwart, dit dankzij het hoofdingrediënt van dit masker, nl vulkaanas. Hiernaast zit het masker vol natuurlijk oliën zoals oa jojoba-, lavendel- zonnebloemolie, waardoor je huid niet alleen zeer diep gereinigd wordt, maar ook tegelijk gehydrateerd, verzacht en stralender wordt. Nadelen, je moet het heel goed afspoelen, daar het masker zelf zwart is en je dus ziet waar er nog masker op je gezicht zou hangen? Tweede nadeel? Dit masker behoorde tot Limited Edition, en is dus niet permanent te verkrijgen. Derde nadeel, het is bijna op…

P1040792

Aan hydraterende maskers geen gebrek in mijn kast, het Rosée du Matin masker uit de L’Occitane Angelique lijn is perfect als extra hydratatie boost ’s ochtends. Na het reinigen aanbrengen, tegelijk 3 minuten mijn tanden poetsen, en de overschot met een watje gedrenkt in toner er terug afhalen. De gelstructuur zorgt tegelijk voor een verfrissend/wakkermakend effect, en het zit nokvol biologische extracten. Erna de dagcrème erop, en ik ben good to go! Het Skin Hydrating Masque van Dermalogica is ook een doorzichtige gel die een klein beetje plakkerig kan aanvoelen op je huid maar die direct intrekt. Vaak gebruik ik dit nadat ik mijn huid gescrubt of diep gereinigd heb, daar het niet alleen diep hydrateert maar ook mijn huid kalmeert. Last but not least mijn favoriet, het Drink Up Intensive Mask van Origins. Dit masker mag je een hele nacht laten zitten, ik breng het meestal aan terwijl we ‘s avonds nog wat televisie kijken, ga er dan mee slapen en ‘s ochtends  is mijn huid fluweelzacht, ontspannen en uitgerust. Super masker, enkel spijtig dat ik het in het buitenland moet scoren! Niet op de foto (wegens aangekocht na het nemen van de foto’s) is het Soothing Moisture Mask van Avène. Dikker en crèmiger dan de tegenhanger van Origins, maar hetzelfde heerlijke effect. Perfect voor putje winter of om die zonnebrand te kalmeren.

P1040793

Als drukbezette dames zien we er natuurlijk niet altijd even fris en fruitig uit, en dat is het moment dat Hayaseï to  the rescue komt. Deze instant fixes doen je er direct terug stralender en wakker uitzien met een explosieve cocktail aan ingrediënten. De Energy Coach Pro Taurine gezichtsmaskers zijn de perfecte last minute boosts voor wanneer je huid er niet zo tip top uitziet maar je er wel op je best wil uitzien… Deze niet vette gels zijn een combi van Pro Taurine (tegen UVA stralen en vrije radicalen, basically tegen de veroudering van je huid), Liftline (versteviging), Pompelmoesextract (vertsrakkend en zuiverend) en komkommerextract(revitaliserend). Gewoon de ampul openbreken, op
je gezicht smeren en voila, instant effect!

P1040795
Laatste aanwinst (dat wederom niet mee op de foto staat, waarvoor duizendmaal excuses) is het Superfacialist by Una Brennan Tea Flower Pore Purifying Clay Mask, dat meegekomen is na mijn laatste business trip te Londen. Een mondvol, dat wel, maar dit “detox” masker is reinigend genoeg om alle onzuiver- en vuiligheden weg te werken, maar is tegelijk ook zacht genoeg om mijn gevoelige huid geen divastreken aan te leren. Dit kleimasker aanbrengen op een gereinigde huid, 5 minutjes om even wat te lezen en aan dat glas wijn te nippen, en eraf halen (ik gebruik hiervoor lauw water en een hydrofiel doekje van bij de Hema).

Indien jullie nog gezichtsmaskers of andere producten kunnen aanraden, hoor ik het graag en wil ik ze zeker proberen!

1 Comment

  1. Daar zitten behoorlijk fijne maskers tussen Leen! Dat Mac masker ken ik niet, lijkt me erg interessant, ik weet van de kracht van vulkaanas, heb lang op een vulkanisch eiland gewoond en vulkaangrond is erg vruchtbaar; kan me inbeelden dat dit masker werkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.