Beauty
Leave a Comment

Lady Gaga Fame

Als beauty-blogster is het een noodzakelijkheid om nieuwsgierig te zijn. En dus toen Lady Gaga op de markt kwam met haar eigen parfum, met daarbij een zeer raadselachtige omschrijving waarin gesproken wordt over een zwarte vloeistof, black to clear technologie, plus wilde geruchten over een geur gebaseerd op bloed, was mijn interesse geprikkeld. Lady Gaga Fame* wordt omschreven als “als een visuele realiteit, een concept dat zowel de lichte als de duistere kant van roem weerspiegelt.”

LG_Fame_Packshot_Print_Double2
Het opvallendste aan het parfum is natuurlijk de zwarte vloeistof. Deze geur is de eerste die gebruik maakt van de “back to clear” technologie, een primeur in de parfumwereld. Deze technologie zorgt ervoor dat  zodra het parfum contact maakt met lucht, de vloeistof transparant wordt en dus geen zwarte vlekken maakt op je  huid of je kledij.

Voor de geur zelf ging La Gaga aankloppen bij meesterparfumeur Richard Herpin (Marc Jacobs, Ralph Lauren, Calvin Klein), die een mysterieuze mix van duistere, sensuele en lichte noten creëerde. In het hart van het parfum vormen honing, saffraan en abrikozennectar een exotische kern, terwijl geperste tijgerorchidee en Arabische jamsijn voor een intens bloemige toets zorgen.

Fotograaf-regisseur Steven Klein tekende voor de campagne, die in true Lady Gaga style op zijn minst opvallend was. Sommigen zijn er wild van, anderen vinden het verschrikkelijke en smakeloze beelden, maar iedereen spreekt toch maar over het parfum. Opzet geslaagd!

Ook de flacon is typisch Lady Gaga. De fles zelf is net als een verfijnde cocon, gemaakt van transparant glas dat de zwarte vloeistof onthult. Het is echter de gouden dop die de eyecatcher is, geïnspireerd op monsterlijke klauwen (Little monsters, anyone?). De combinatie van de zwarte vloeistof en de gouden klauwen zorgt ervoor dat het donkere, monsterlijke kant van dit parfum onderstreept. Dit is een goede zet van Mme Gaga, telkens ik mijn badkamerkastje opendoe, valt mijn oog steeds direct op dit flesje, als een donkere schaduw tussen alle andere lichtgekleurde flesjes en potjes.

Ik heb het parfum nu al verschillende keren gedragen, en ik moet eerlijk toegeven dat het mij verrast heeft. Eerst en vooral is het veel zoeter dan ik verwacht had, in combinatie met mijn huid geeft het in het begin zo een zoete geur dat mijn  echtgenoot opmerkte dat ik geurde naar een snoepwinkel. Daarna ontwikkelen de bloemige noten zich, waardoor de zoetheid gecounterd wordt. Het is wel een uitgesproken geur, één waarmee je een statement maakt. Je wil misschien niet even opvallend zijn als Lady Gaga zelf, maar door dit parfum te dragen, maak je duidelijk dat je sterke vrouw bent, geen muurbloempje! Bij mij heeft de geur al een vast plekje in mijn collectie veroverd.

P1040805

Je kan exclusief terecht bij Planet Parfum voor Lady Gaga Fame.

Eau de parfum 30ml: 29,50 euro
Eau de parfum 50ml: 39,50 euro
Eau de parfum ultimate masterpiece 100ml: 69,50 euro
Shower gel 200ml: 19,50 euro
Body lotion 200ml: 19,50 euro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.