Beauty
Comments 2

A new haircut – Concept Kapsalon

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik eens een bepaald kapsalon zou willen uitproberen. Wanneer één van Antwerpen’s bekendste beauty  guru’s je dit vraagt, zeg je natuurlijk niet nee, en dus maakte ik vol verwachting een afspraak met Kathleen, eigenares van kapsalon Concept in de Volkstraat te Antwerpen.

Toen die zaterdagochtend eindelijk daar was en ik die deur binnenstapte, had ik wel wat last van zenuwen. Wat als mijn eigen echtgenoot me zelfs niet meer zou herkennen bij het buitenstappen? Niet dat mijn coiffure en vooral de kleur er op dat moment top uitzagen! De before look was eerder een coupe betonblok, lang, zwaar en rechthoekig, en de kleur leek meer op een uitgelopen geel Crayola kleurpotlood dan op zomers blond. Eigenares Kathleen liet me direct plaatsnemen en stelde me op mijn gemak door rustig mijn haar te onderzoeken en alle mogelijkheden samen te overlopen. Na een kort gesprekje waarin ik mijn zorgen en wensen kon vertellen en zij verschillende voorstellen deed, werd er beslist eindelijk eens die ombré aan te durven (al een jaar roep ik dat ik er één wil, en telkens durfde ik niet eens in die kapperstoel) en de snit wat lichter te maken door er meer laagjes in te brengen. Het avontuur kon beginnen!

Eerst en vooral, ondanks gezellige babbeltjes met haar klanten werkt Kathleen snel en efficient. Waar ik vroeger gemakkelijk drie à vier uur in die stoel moest zitten, stond ik nu na 2 uur terug buiten. Snel, efficiënt en toch sociaal , I like it/her! Daarnaast is Kathleen heel eerlijk, en verwacht ze dat van jou ook. Vind je dat je haar nog te lang is, dat je bang hebt dat ze te veel eraf gaat knippen of als de kleur je niet bevalt, gewoon je mond open doen en de woorden er uit laten stromen, en ze past het direct aan! Beetje bijkleuren, bijknippen, opnieuw wassen en drogen, geen moeite is te veel.

Last but not least: het prijskaartje. Je zou natuurlijk kunnen denken dat zo een afspraak bij een modern kapsalon in het centrum van Antwerpen je portefeuille serieus pijn kan doen, maar tot mijn grote verbazing waren de prijzen heel redelijk. Voor mijn ombré met twee kleuren, wassen, knippen en brushen betaal je zo een €105, wat uiteindelijk minder was dan wat ik ervoor betaalde bij mijn kapper te Lier.

De grote trekpleister van dit kapsalon is echter niet de vakkundigheid van de kapsters, de luisterbereidheid of de locatie, maar Mouche, het hondje van Kathleen. Bijna elke dag mee aanwezig in het kapsalon, trippelt het achter haar baasje en legt ze zich met alle plezier op je schoot terwijl je gekapt wordt, genietend van alle aandacht.

Zoek je een andere kapper of wil je eens iets nieuws proberen? Give Concept a go!

Hieronder alvast een aantal foto’s van mijn bezoekje, helemaal onderaan de contactgegevens.

P1040665

P1040660

 

P1040656

P1040650

P1040662

P1040664

Concept
Volkstraat 10
2000 Antwerpen
03/238 00 31

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.