Beauty
Comments 2

Filorga

Als beauty lover ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe merken en producten. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige ups and downs, je moet veel kikkers kussen om dat prinselijk product te vinden! Is dit het waard? In het geval van Filorga wel!

Dit merk had al vaak mijn aandacht getrokken in de IU & de Ici Paris XL, maar iets weerhield me telkens het te kopen. Echter op het  Ici Paris XL event in September sprak ik met Cathy, de ongelooflijk lieve PR dame van het merk. Niet alleen was ze een vat vol kennis, ze nam ook alle tijd om me een ongelooflijk uitgebreide en gedetailleerde uitleg te geven over het merk, de achterliggende filosofie en hun producten. Ik was op slag verkocht!

Als kers op de taart mocht ik van haar een aantal producten van het merk testen, en niet veel later werd een doos thuis afgeleverd met daarin een selectie van hun producten die het beste bij mijn huidtype passen. Voor diegenen die het merk niet kennen, Filorga is een Frans merk dat gespecialiseerd is dermo-cosmetische skin care, dit betekent dat zij technieken en ingrediënten uit de estethische geneeskunde inzetten in de strijd tegen een, ouder wordende huid, dit door gebruik van actieve stoffen zoals hyaluronzuur en technieken zoals peelings en mesotherapie.  En om een lang verhaal kort te maken: Love the products! Ik kreeg een reissetje met de Iso Structure Daycream, de Sleep & Peel en het Meso Mask, en daarnaast het Hyal Defence Serum en de OptimEyes oogcrème. Let’s start at the beginning, shall we?

De OptimEyes oogcreme is verpakt in een stevig flesje met een ingenieus pompsysteem, één pompje is bij mij genoeg voor beide ogen? De crème voelt zacht en verfrissend aan, en droogt snel op zonder een plakkerig of trekkerig gevoel na te laten. Opvallend is dat ik, sinds ik deze crème beginnen gebruiken, veel minder vaak concealer hoef te gebruiken. Donkere kringen zijn amper nog aan de orde en een wakkere blik is nu geen fata morgana meer. Een absolute aanrader!

Het Hyal Defence Serum en de de Iso Structure Daycream vormden de volgende stappen in mijn ochtendroutine, en vooral het serum doet zijn job goed. Werkend op het hyaluronzuurgehalte in mijn huid moet het voor hydratatie en bescherming zorgen. Gevoed en verzacht overleefd mijn huid de winterse dag, en dat is al wat ik wil op dit moment. Eén pompje van de tube geeft genoeg product voor heel mijn gezicht, en zoals je kan zien op de foto heb ik de tube volledig opgebruikt, dus dit is zeker een winner! De Iso Structure creme werkt niets iets minder goed voor mijn huidtype, ondanks de verfrissende gelstructuur van de crème. Iets te veel werkend op veroudering, en iets te weinig op hydratatie zorgde ervoor dat mijn huid trekkerig bleef aanvoelen. Deze crème is beter geschikt voor de iets oudere huidjes denk ik.

Eén à twee keer per week gebruik ik ’s avonds graag eens een gezichtsmasker, en dan werden de Sleep & Peel of het Meso Mask bovengehaald. De Sleep & Peel is eerder een nachtcrème die je aanbrengt op een propere huid voor het slapen gaan. De actieve ingrediënten en zuren (AHA & BHA) zouden de huid zachtjes peelen, egaliseren, doen stralen en eventuele rimpels en fijne lijntjes minder diep maken. De gebruiksaanwijzing zegt dat de huid even kan tintelen na het aanbrengen, dit als bewijs dat het masker aan werk is, en inderdaad, even nadat ik het opgedaan heb, begint mijn huid zacht te tintelen.  Of mijn (hopelijk nog niet bestaande) rimpels minder diep zijn kan ik nog niet zeggen, maar ’s ochtends ziet mijn huid er wel opvallend beter en minder verfomfaaid uit dan anders. Het Meso Mask kwam vooral boven op de avonden wanneer ik een zware dag achter de rug had of een  instant boost nodig heb. 15 tot 20 minuutjes op je gezicht en daarna afspoelen met lauw water en je ziet er  een pak wakkerder, strakker en stralender uit!

Samenvatting? Voor mij zijn de OptimEyes de Sleep & Peel en het Meso Mask de producten die ik zeker opnieuw zou kopen wanneer ze op zijn!

Filorga: www.filorga.com

Verkirjgbaar bij Ici Paris XL en IU

2 Comments

  1. Pingback: Filorga Oil Absolute | Leen Loves Style

  2. Pingback: Sisley Black Rose Cream Mask | Leen Loves Style

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.