Interior, Lifestyle
Comments 2

All I want for Christmas is … Alessi

Iedereen  die me ook maar een beetje kent, weet dat ik naast mijn twee mannen, groot en kleine, nog een liefde heb, namelijk Alessi designstukken. Een English Guard als flessenopener? Yes Please! Een waterkoker met bijhorende fluitend vogeltje? Staat al 5 jaar in onze keuken te fluiten. Twee aapjes in een bananenbootje als peper- en zoutvatje? Worden bij elk etentje bovengehaald! Maar de echte grande amour is gereserveerd voor de jaarlijkse, limited edtion Alessi Christmas Collection.

Gelanceerd in 2007 door het Italiaanse designhuis Alessi en getekend door Massimo Giacon, zijn deze porseleinen, handbeschilderde figuurtjes een wereldwijde hit geworden. Gebaseerd op het kerstverhaal zoals vroeger door de Italiaanse Nona verteld aan alle bambini van het dorp, brengt deze collectie elk jaar een gelimiteerd aantal nieuwe figuurtjes op de markt. Deze figuurtjes zijn maar een beperkt aantal maanden verkrijgbaar, en elk figuurtje wordt ook na een aantal jaar niet meer uitgebracht. Speels en tongue in cheek, net zoals ik het graag heb…

Onze liefde is ontstaan enkele jaren geleden, toen ik van mijn echtgenoot een klein doosje kreeg als kerstcadeautje. Inhoud: The Christmas Cowboy. Boem Patat, liefde met de grote L! Het jaar erna stond die cowboy toch maar eenzaam op onze barkast, en dus kreeg ik van the hubs nog zo een doosje of twee, en nog een jaar later gaf hij mij het geschenk der geschenken, nl heel de kerststal (in het rood). Sindsdien heb ik elk jaar een aantal van zulke doosjes mogen ontvangen van echtgenoot en familieleden allerhande, die natuurlijk goed op de hoogte zijn, en kan ik nu elk jaar een compleet Kerst dorp uitstallen op mijn barkast.

Knaller van dit jaar zijn de mond geblazen, handbeschilderde kerstballen, en voor de eerste keer sinds de lancering van de Christmas Collection heb ik ze niet gekocht. Niet omdat ik ze niet mooi vind, au contraire, maar omdat ik thuis een 19 maanden oude tornado heb rondcrossen die de kerstboom eerder ziet als een springplank om Peter Pan te spelen dan als iets moois om van op een afstand te bewonderen. Maar ooit…

Bekijk ook zeker het geanimeerde filmpje van de collectie van dit jaar
http://www.behance.net/gallery/Cartoon-Alessi-Christmas-2012/5126559

Ik koop / krijg mijn lovelies altijd van bij Misenscène te Lier, maar ze zijn bij alle Alessi verdeelpunten te verkrijgen.

Misenscène
Antwerpsestraat 144
2500 Lier
Antwerpen

2 Comments

  1. Pingback: Going Alessi for Christmas | Leen Loves Style

  2. Pingback: An Italian Christmas, Alessi Style | Leen Loves Style

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.